Nemesvámosi Római Katolikus Plébánia

és régiója egyházközségeinek honlapja      www.vamosplebania.hu

8248 Nemesvámos, Fészek u. 5.

Telefon: (88) 509 440

IE FF 1024*768

Értéket adunk.

webmester

A lelkipásztori munka átalakítása

Dr. Márfi Gyula Veszprémi Érsek Úr 3800-3/2007 sz. leiratában 2007. január 15-i hatállyal a Nemesvámosi, Tótvázsonyi, Hidegkúti, illetőleg Nagyvázsonyi, Vöröstói, Vászolyi és Balatonakali plébániák lelkipásztori ellátását egyesítette és azt az Egyházi Törvénykönyv 517. kánon 1. §-a alapján egyetemlegesen Egging Antoon MSC, Gere Dávid Márk SMC, Pintér Tamás Pius SMC plébános atyákra bízta.

Valamennyien rendelkeznek azokkal a kötelességekkel és jogokkal, melyek a plébánosi feladat gyakorlásával együtt járnak. A lelkipásztori munka irányításával, valamint a plébániák és lelkipásztoraik képviseletével Gere Dávid Márk SMC atyát bízta meg.

E szokatlan döntés alapja - mint Érsek atya fogalmaz - "nemcsak a sajátos helyzet, hanem az a példás buzgóság és paptestvéri szeretet, amelyről eddig mindhárman tanúságot tettek." Érsek atya reményei szerint a közös munka az Egyház Krisztusban való egységének kifejezője és építője lesz. Végezetül Érsek atya mind a lelkipásztorokra, mind a hét plébánia híveire főpásztori áldását küldi.

Express ajánlat

 

  Webdesign Mária Keresztes Közössége

freestat.hu