Nemesvámosi Római Katolikus Plébánia

és régiója egyházközségeinek honlapja      www.vamosplebania.hu

8248 Nemesvámos, Fészek u. 5.

Telefon: (88) 509 440

IE FF 1024*768

Értéket adunk.

webmester

Élő Rózsafüzér Zarándoklat a Balaton körül

2008. augusztus 16-án civil szervezésben került sor először erre a nevezetes eseményre a budapesti élő rózsafüzér mintájára. Célunk, hogy az egész Balatont körbefogva, egy időben együtt imádkozzunk az itt lakókért és itt nyaralókért, valamint egész Magyarországért.

A Balaton partján 14 pontból indultak zarándokcsoportok, minden pontból 2 irányba. Az utat gyalogosan tettük meg, oda-vissza rózsafűzért imádkoztunk és a találkozási ponton a velünk szemből érkező csoporttal együtt mondtunk egy rózsafűzért.

Az esemény előtt 3 héttel kikerültek a plakátok és a szórólapok Veszprémfajszon és Nemesvámoson, valamint az önkormányzat és a plébánia honlapjára.  A felhívásra Vámosról 4-en, Fajszról 5-en jöttek el. Így a 9 fős kis csapattal indultunk le Csopakra a reggeli autóbusszal és onnan gyalog mentünk Paloznakra. Itt találkoztunk először a füredi, majd az almádi csoporttal. Együtt kb. 80-an voltunk.

A paloznaki templomban lelki útravalót is kaptunk a közös imádságot követően, ami rávilágította a figyelmünket arra, hogy a Balaton Isten ajándéka és nem csak fesztiválok, bornapok kellenek, hanem ilyen események, amelyek a lelket is építik.

13 órakor indultunk vissza Csopakra, betértünk a felső új templomba. Meghallgathattuk a történetét és megcsodálhattuk a Mária szobrot. Füred felé a közbeeső templomok előtt imádkoztunk és persze énekeltünk is. Nekünk, akik még nem vettek részt zarándoklaton, izgalmas volt, hogyan fogadják az úton lévő emberek. Volt, aki kijött hozzánk a paloznaki stációkhoz és velünk imádkozott, volt csodálkozó gyalogos, autós, aki mellettünk elhaladva velünk együtt mondta az imát és énekelt, volt olyan is, aki bosszankodott, mert gyalogos csoportunk miatt lassabban tudott haladni a főúton. Ilyenkor arra gondoltam, hogy: értetek is imádkozunk! Mondhatom, boldog érzés!

Füredre érkezve a Vörös templomba tértünk be a füredi másik csoporttal találkozva. Itt együtt imádkoztunk, énekeltünk. Ezt egy szerény agapé követte.

Füredről a 1/2 5-ös busszal jöttünk haza és a fizikai fáradtságot sem éreztük, csak hogy milyen gyorsan eltelt a nap és mennyi élménnyel lettünk gazdagabbak. Az asszonyok jelezték, ha lesz még zarándoklat, szívesen eljönnek később is.

Ez úton mondok köszönetet minden szervezőnek, aki lehetővé tette a zarándoklat megvalósulását!

 

[Halmosiné Venesz Zsuzsanna -Nemesvámos]

Express ajánlat

 

  Webdesign Mária Keresztes Közössége

freestat.hu