Nemesvámosi Római Katolikus Plébánia

és régiója egyházközségeinek honlapja      www.vamosplebania.hu

8248 Nemesvámos, Fészek u. 5.

Telefon: (88) 509 440

IE FF 1024*768

Értéket adunk.

webmester

Megújult a Tótvázsonyi Templom

A tótvázsonyi Római Katolikus Plébánia 16 millió forint támogatást kapott az EMVA vidéki örökség megőrzése jogcímen a templom, a templomkert és a kerítés felújítására.

A pályázati támogatásból felújításra került a teljes templom külső. A vizesedés miatt málló vakolat eltávolítása után páraáteresztő felújító vakolat készült és teljes külső festés történt az épületen. A templom körül drénezés és szivárgó rendszer kiépítésére is sor került a további vizesedés megakadályozása érdekében. Ezzel párhuzamosan a csapadékvizek elvezetése alapvezetéken keresztül a kerítés támfalakon kívülre történt. A főbejárati ajtó kivételével valamennyi nyílászáró cseréje megtörtént, az ablakoknál hőszigetelt kivitelben. A párkányok fedésének bádogos szerkezetei cserélve lettek.

A kerítés támfalai több szakaszon visszabontásra és újra falazásra kerültek. A fedlapok tisztítása, javítása, pótlása is megtörtént. A teljes támfal rendszer és a pillérek külső vakolása a Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal szakembereinek előírása szerint történt. Új kerítéskapuk készültek, valamint a kerítés betételemei javítva, illetve cserélve lettek.

A templom és a sekrestye bejárat megközelítésére fagyálló téglaburkolat készült. A templomkertben a meglévő cserjék ifjító metszésén kívül további cserjék és fák ültetésére is sor került. A templomkertben kapott helyet két rönkbútor garnitúra is.

Az építészeti és kertépítési munkák teljes költsége bruttó 14,3 millió forint, míg a pályázat megvalósításával kapcsolatos egyéb költségek összege 1,7 millió forintot tettel ki.

Express ajánlat

 

  Webdesign Mária Keresztes Közössége

freestat.hu