Nemesvámosi Római Katolikus Plébánia

és régiója egyházközségeinek honlapja      www.vamosplebania.hu

8248 Nemesvámos, Fészek u. 5.

Telefon: (88) 509 440

IE FF 1024*768

Szeretettel építsd a jövőt!

webmester

 

Rókapuszta tábor 2018.

 „Várunk. Rád.”

Várunk. Rád. Ez a mottója idei táborunknak. Sokszor mondjuk, hogy „nincs pótolhatatlan ember”, meg hogy „megoldjuk valahogy nélküled is”, de valójában az az igazság, hogy a közösségek alapvető alkotóelemei maguk az emberek. Nem egy eszme, egy hit, egy cél vagy egy közös lelkesedés, hanem maga az ember! Az ember boldogulása áll a közösségek középpontjában, boldogulni pedig szeretnénk. Mai rohanó, egyre több feladatot teljesíteni követelő világunkban sokan a családjukba húzódnak vissza védelemért, s ez egy alapvetően jó reakció. A család azonban bizonyos helyzetekben lehet, hogy kevés. A családon kívüli közösségeink láthatatlan védőhálót jelenthetnek a gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Rókapuszta táborunkat 2002-ben azért hoztuk létre, hogy a gyerekek „közösséget tanuljanak”. A tábornak sosem volt más kimondott célja, mint, hogy találkozási és közösségalkotási lehetőséget adjanak a fiataloknak, ahol megtanulhatnak másképpen is alkalmazkodni, mint otthon, megtanulhatnak másként is segíteni, felelősséget vállalni, mint otthon. Az ötletnek bizony vannak eredményei. Van házasság, ami itteni találkozásból nőtt ki, de megszámlálhatatlan sok baráti kapcsolat, közös törekvés, lelkesedés, hit, ami bizony itt indult, eresztett gyökeret Rókapusztán. Talán ötszáznál is több gyermek, fiatal megfordult itt, a 6 évestől a huszonévesig. Még mindig nomád, de már – az idő haladtával – jóval fejlettebb technikával rendelkezik táborunk. Ki gondolta, hogy egyszer melegvizes zuhanyzónk is lesz a réten? Persze, az első táborunkban még térerő sem volt, a másodikban 0660-as, ma pedig hasít a 4G. Az idő változott, a lényeg azonban ugyanaz: várjuk a közösséget alkotni, művelni, tanulni akaró gyermekeket és fiatalokat! Várunk. Rád.

2018. július 1-től 7-ig (vasárnaptól szombatig) Rókapusztán, a Bakonyba!

Várunk, ha legalább az első általános iskolai osztályodat elvégezted és szívesen részt veszel egy katolikus hittanosoknak szervezett táboron! A tábort elsősorban volt és jelenlegi hittanosainknak szervezzük, de korlátozott számban másokat is szívesen fogadunk. Sátrat mindenkinek tudunk biztosítani és lehetőség lesz az autóbuszos oda- és visszautazásra is.

A részvételi díjból sok kedvezményt tudunk adni, ezért mindenképpen számold ki, hogy neked mennyi lenne a személyre szabott költséged! Az alapár teljes ellátással 22.000 Ft. Minden hittanosunk kaphat belőle kedvezményt az alábbiak szerint:

1. Csizma kedvezmény -3.000 Ft Azok vehetik igénybe, akik a következő településeken laknak, vagy ezek valamelyikébe járnak iskolába: Balatonakali, Barnag, Dörgicse, Hidegkút, Mencshely, Nagyvázsony, Nemesvámos, Pécsely, Pula, Tótvázsony, Vászoly, Veszprémfajsz, Vöröstó.

2. Öreg-róka kedvezmény -500 Ft: Azok vehetik igénybe, akik már legalább két táborban részt vettek.

3. Ministráns kedvezmény -8000 Ft: Rendszeres ministrálók és templomi felolvasók vehetik igénybe.

4. Tótvázsonyi suli kedvezmény -4000 Ft A tótvázsonyi iskolába járó gyerekek kaphatják.

5. Családi kedvezmény -1000 Ft: Ha egy családból többen jönnek, személyenként 1.000 Ft kedvezményt kapnak.

6. Községi kedvezmény: -6.000 Ft Az adott községben állandó lakhellyel rendelkező általános vagy középiskolában tanuló táborozók vehetik igénybe az Önkormányzatok jóvoltából az alábbiak szerint: Nemesvámos*, Veszprémfajsz**, Tótvázsony. (* Nemesvámos önkormányzata minden olyan nemesvámosi 25 év alatti számára biztosítja a kedvezményt, aki nappali tagozatos tanulmányokat folytat. **Veszprémfajsz önkormányzata csak annak a táborozónak ad támogatást, aki más az önkormányzat által támogatott táborban ezt a kedvezményt nem veszi igénybe.)

7. Nagycsaládos: -2000 Ft A Katolikus egyházközségek támogatását valamennyi legalább 3 általános vagy középiskolás gyereket nevelő családból érkező jelentkező igénybe veheti!

8. Nagyvázsony-Pula prémium -6.000 Ft Minden nagyvázsonyi vagy pulai állandó lakhellyel rendelkező vagy a nagyvázsonyi iskolába járó táborozó igénybe veheti. (Természetesen a Csizma kedvezménnyel együtt!)

9. Pécsely-Vászoly prémium -6.000 Ft Valamennyi Pécselyen vagy Vászolyon állandó lakhellyel rendelkező vagy ezen községekbe hittanra járó táborozó igénybe veheti. (Természetesen a Csizmakedvezménnyel együtt!)

10. Hidegkút kedvezmény -6.000 Ft Az önkormányzat támogatásának kiesése helyett minden hidegkúti gyermek kérheti az egyházközségtől.

Jelentkezés módja és a határidők:

Az itt letölthető jelentkezési lapot minél előbb, de legkésőbb június 20. szerdáig kell eljuttatni valamelyik hitoktató, hittanár vagy atya részére vagy pedig elektronikus felületen is jelentkezhetsz, ha ide kattintasz! A június 20. után beérkezett jelentkezésekhez csak korlátozott mértékben tudunk kedvezményt adni!

A részvételi díjat a jelentkezési lap leadásával együtt, vagy elektronikus kitöltés esetén névvel ellátott zárt borítékban kérjük befizetni! Ha ez nem lehetséges, kérjük, egyeztessen a hittanárokkal!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Márk atya és a többiek

Információ: Gere Dávid Márk 06 30 / 204 8883; email: dmgere{@}gmail.com

   

 

  Webdesign Mária Keresztes Közössége

freestat.hu