Nemesvámosi Római Katolikus Plébánia

és régiója egyházközségeinek honlapja      www.vamosplebania.hu

Kezdőlap

„Az Úristen vette az embert és Éden kertjébe helyezte, hogy művelje és őrizze.” (Ter 2,15)

 

Rókapuszta 2020

„Ti választott nemzettség, királyi papság, tulajdonul kiválasztott nép vagytok.” (1Pét 2,9)

Az idei esztendő első felére ugyancsak rányomta a bélyegét a biztonság utáni vágy. Úgy szeretnénk tudni életünket és a szeretteink életét is, hogy azt nem veszélyezteti senki és semmi. Éreztük, hogy a dolgok irányítása korántsem a mi kezünkben van. Megtehetünk mi mindent, ha a másik ember nem teszi vagy nem egységes az emberi, nemzeti közösség cselekvése. Abban a zártságban azonban, amire kárhoztattunk éppen meg is érthettük, hogy mennyire szükségünk van a másik emberre és hogy mennyire egymásra vagyunk utalva. Láttunk rossz példákat is, helyzettel visszaélőket is, de talán jobban feltűntek azok az emberek, akik itt is, most is szolgáltak, akik így is, most is össze akarták kötni, reményt akartak adni az embereknek. Nem másért született Rókapuszta gondolata 18 esztendővel ezelőtt, minthogy tanuljuk a közösségben gondolkodást, tanuljuk, hogy lehet úgy élni, hogy szeretetet adok és kapok és közben egészen kitűnően érzem magam.

Nagyon vártuk, hogy biztosan kihirdethessük a tábor indulását:
lesz tábor 2020. június 28-tól július 4-ig!

Arányos és megfelelő biztonsági intézkedéseket hozunk, hogy minimálisra csökkentsük bármilyen betegség kockázatát. Van megfelelő zuhanyzósátrunk is, tágas sátrakban elhelyezés, legalább napi három étkezés a programoktól függően. Kirándulás, strand, közösségi játékok, erdei mozi, tábortűz és persze egy kis lelki program is.

7 éves kor fölött, aki elvégezte már az első osztályt, jöhet, és jól fogja magát érezni! A tábort elsősorban volt és jelenlegi hittanosainknak, plébániai közösségünk tagjainak szervezzük, de korlátozott számban szívesen látunk másokat is, megosztjuk örömünket. Sátrat mindenkinek tudunk biztosítani és lehetőség lesz az autóbuszos oda-, és visszautazásra is.

A táborba online lehet jelentkezni, elektronikus jelentkezési űrlap kitöltésével 2020. június 15-ig. A jelentkezéskor meg lehet jelölni, hogy a jelentkező kivel lenne szívesen egy sátorban. Ezt, amennyire lehetséges, figyelembe vesszük. A jelentkezés után a megadott emailcímre küldünk táborlevelet június 20-a után. Ebben a levélben minden tudnivaló benne lesz. (A saját ruházaton kívül matracot és hálózsákot kell hozni.)

A tábor költsége résztvevőnként 15.000 Ft, azonban több, összevonható kedvezmény is rendelkezésre áll:

- Öregróka kedvezmény: -500 Ft azoknak, akik már legalább két táborban voltak

- Ministráns kedvezmény: -8.000 Ft azoknak, akik rendszeresen ministrálnak, felolvasnak a szentmiséken

- Családi kedvezmény: -1.000 Ft fejenként, ha a családból többen jönnek

- Nagycsaládos kedvezmény: -2.000 Ft azoknak, akik nagycsaládból jönnek, ahol legalább 3 óvodába vagy bármilyen iskolába járó gyermeket nevelnek

- Tótvázsonyi suli kedvezmény: -3.000 Ft azoknak, akik a tótvázsonyi iskolába járnak.

Anyagi probléma esetén Márk atyát kéressék!

A tábor költségeit személyesen kérjük átadni a plébánián vagy a szentmisék alkalmával!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Márk atya és a többiek

----> Jelentkezés

A táborról információ kérhető: Gere Dávid Márk +36302048883

 

Nézzük a többi tábort is!

Napközistábor a Fatima-házban 2020.

 

Kezdőlap - webmester